Organisatie

Wat begonnen is als buurtinitiatief zal uitmonden in een vereniging. Ondertussen zijn al werkgroepen van start gegaan. Hieronder vind je de huidige stand van zaken.

De Weesperzijdetuin is begonnen als buurtinitiatief. Voor goedkeuring door Stadsdeel Oost is het de bedoeling dat we een officiële vereniging oprichten. Dan kan het stadsdeel het beheer over het stukje openbare ruimte officieel overdragen aan de vereniging. Op dit moment werken we aan de statuten (juridisch reglement) voor de vereniging.

Werkgroepen

Ter voorbereiding van het tuinontwerp is de belangrijkste werkgroep al van start gegaan: de Tuingroep. Deze bestaat uit de mensen die straks daadwerkelijk de spades in de grond gaan steken. In de toekomst zal de groep verantwoordelijk zijn voor de beplanting en het onderhoud van de tuin.

Bij de realisatie van de Weesperzijdetuin komt meer kijken dan alleen het tuinieren. Dus draaien er in deze beginfase ook andere, actieve bewoners mee in de Tuingroep. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een wandelpad komt te liggen dat ook voor rolstoelen en wandelwagens toegankelijk zal zijn. Of dat de buurtregisseur op de hoogte is van onze plannen.

Een tweede, reeds actieve werkgroep is de Websitegroep. Deze verzorgt de nieuwsvoorziening via de website.

Deelname

Lijkt het je als buurtbewoner leuk om mee te werken aan de Weesperzijdetuin? Dan ben je van harte welkom. Je kunt je als geïnteresseerde aanmelden of opgeven voor een actieve rol in de werkgroepen. Kijk op onze contactpagina hoe je je bij ons kunt aansluiten.